Najbolji teniser svijeta Novak Đoković posjetio je ponovo Visoko i bosanske piramide.

Đoković sada već tradicionalno dolazi u Visoko da posjeti piramide i da malo “predahne” od naporne svakodnevnice. Ovaj put je stigao s porodicom, a njegov domaćin bio je Semir Osmanagić.

Novak je iskoristio priliku i da ruča u restoranu pored puta, a dobio je specijalitet kuće. Naravno, poznato je kako Novak ne jede meso, pa je dobio nešto po svojoj potrebi.

Kuhar koji mu je spremio jelo, Nermin Ramadan, otkrio je da je Nole jeo pitu sa krompirom, povrće zapečeno sa sjemenkama, salaticu sa rukolom i paradajzom i tortilju sa povrćem.

Prije toga pojeo je supu s tikvicama, a prema riječima kuhara, bio je prezadovoljan hranom.

Podsjetimo da je Novak boravio i u Sarajevu gdje je trenirao, sprema se za Masters u Madridu, a onda seli za Pariz i nastupit će na Roland Garrosu gdje ima jednu titulu.

Osmanagić je ranije nnajavio da bi u Visoko mogle doći i druge regionalne sportske zvijezde poput Jusufa Nurkića, Nikole Jokića i Luke Dončića.

“Gradimo teren za basket po FIBA pravilima i plan je da napravimo regionalni događaj humanitartnog karaktera za djecu bez roditelja. Želimo da pozovemo tu djecu da dođu da spavaju u hotelu u Viskom, da upoznaju NBA zvijezde. Ideja je da pozovemo NBA igrače iz regiona da dođu poput Nurkića, Jokića, Dončića, Bogdanovića oba, Vučevića, Marjanovića, Bjelicu, ali i bivše asove Divca, Rađu i Kukoča. Ideja je da se ljudi iz regiona povezuju”, rekao je Osmanagić u intervjuu za “Telegraf”.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here