Bh. košarkašice su danas u Valenciji u susretu Eurobasketa savladale Švedsku sa 82:63, osvojile peto mjesto i izborile nastup u kvalif. za SP 2022.

Naše košarkašice Nikolina Džebo i Miljana Džombeta su poslije susreta prokomentarirasle historijski uspjeh bh. košarke.

“Bila je to teška utakmica za nas jer smo se borile za kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo. Sve smo dobile šansu da pokažemo šta možemo i jako sam ponosna na ovaj sjajan tim. Pokazale smo karakter i kako se bori za našu zemlju”, rekla je Džebo i osvrnula se na nevjerovatne nastupe Jonquel Jones:

“Mislim da je ofanzivna igra bolja jer imamo Jonquel Jones. Niko je ne može zaustaviti. Mislim da je ovo prvi put da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nemam riječi za nju. Nevjerovatna osoba. Može da radi sve – šutira, dodaje, skače. Sve košarkašice u timmu su jako ponosne što je ona s nama.”

Džombeta, koja se povrijedila pred kraj utakmice, ističe da je sretna i ponosna zbog velikog uspjeha.

“Završili smo Eurobasket na pravi način pobjedom nad reprezentacijom Švedske i ovim putem želim da čestitam svim svojim igračicama i stručnom štabu na historijskom uspjehu. Nažalost, mali peh sam doživjela na utakmici. Povreda skočnog zgloba, ali sve će biti u redu uz pomoć našeg fizoterapeuta. Željela bih još jednom da čestitam, jako sam sretna i ponosna zbog ovog historijskog nastupa i naravno sada idemo da proslavimo ovo na pravi način”, poručila je Džombeta.

Spomenimo i da su obje bh. košarkašice protiv Švedske ubacile po osam poena.

https://www.facebook.com/watch/?v=4052700241443648

https://www.facebook.com/watch/?v=560022242049186

(reprezentacija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime