Stižu pojašnjenja oko sporne situacije iz 106. minute utakmice Njemačka – Španija i zbog čega nije dosuđen penal za domaćine.

Pojedini sudijski eksperti tvrde da je prvi razlog što Anthony Taylor nije pokazao na bijelu tačku bio ofsajd u kom se našao Nicklas Fullkrug prije nego što je odigrao povratnu za Jamala Musialu.

Razlog drugi: penal ne bi bio dosuđen čak i da se Fullkrug nije upecao u ofsajd zamku, jer tako nalažu nova uputstva što su arbitri dobili uoči ovog šampionata, a ona podrazumjevaju sledeće: ukoliko je ruka u podignutom položaju (ili horizontalnom), stvarajući barijeru za zaustavljanje lopte, u tom slučaju iz VAR sobe bi trebalo da signaliziraju glavnom sudiji da treba da pogleda snimak.

Reprezentacija Španije izborila je plasman u polufinale pobjedom 2:1 i tamo će igrati protiv Francuske.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime