Dok se ekipa Manchester Uniteda pripremala za susret sa Minhenskim Bayernom u okviru četvrtfinala Lige šampiona u aprilu 2001. godine, jedan navijač spremao se za još veći izazov. Dvije godine ranije, doživotni navijač “Crvenih Đavola”, Karl Pauer, počeo je da kuje drsku podvalu sa svojim prijateljima u jednom manchesterskom pabu.
Uletanje navijača u teren viđeno je bezbroj puta, a oni su htjeli da urade nešto posebno, nešto što do tada nije viđeno kada je “invazija” navijača na teren u pitanju. Na kraju su donijeli odluku da “meta napada” bude fotografija startnih jedanaest igrača tima iz Manchestera i to pred utakmicu u Minhenu.

Otputovali su za nemačku i ponijeli tri različite garniture dresova koju je United koristio te sezone, crvenu, bijelu i plavu. Saznali su gdje su igrači odsjeli i od jednog od direktora hotela nekako dobili informaciju u kojoj garnituri će nastupiti na utakmici.

Vratili su se i sve to uvježbavali do detalja u svojoj hotelskoj sobi. Na dan utakmice uzeli su taksi i otišli na stadion pretvarajući se da su dio TV ekipe i pustili su ih da dođu veoma blizu terena.

“Uspjeli smo da se spustimo do terena i sačekali smo da igrači izađu iz tunela. Zatim, na 20 minuta do početka, vidjeli smo da nije bilo redara na ulazu u teren, pa je nas nekoliko je prošetalo čitavom atletskom stazom i došli smo iza gola. Sjedili smo sa fotografima posmatrajući zagrivanje. Tada, kada su ekipe izašle, otišao sam do ulaza igrača i znao sam da me ništa više ne može zaustaviti.” – pričao je kasnije Pauer.
On je zatim noseći United-ovu gostujuću garnituru sa imenom Kantona i brojem sedam na leđima, skinuo trenerku i drsko se ušetao u teren na minhenskom “Olimpijskom stadionu”, krenuvši prema prvoj postavi koja se namještala za fotografisanje.

Šaljivdžija je zauzeo poziciju pored Endi Kola, ali Geri Nevil je odmah primetio da se nešto čudno događa i zamalo sve pokvario.

“Pokazuje prstom na mene i kaže: ’Ko je to?’, a ja mu kažem: ‘Umukni, Geri, drukaro, ovo radim za Kantonu!’” – rekao je Pauer za medije mnogo kasnije. Trudio se da stane što dalje od Roja Kina i uspeo je u tome, ali ga to nije spasilo Irčevog pogleda koji ubija, što se može videti na snimku. Uspio je da izdrži na mjestu na kom je stao i uradi nešto što nikome ranije nije pošlo za rukom. Dvanaesti igrač na Manchesterovoj klupskoj fotografiji pred meč sa Bayernom u Ligi šampiona bio je nezaposleni radnik iz Manchestera. Nakon što je završio svoju smicalicu, Pauer se povukao na ivicu igrališta, a zatim otišao na tribine da posmatra meč i sve to dok redari nisu primetili ništa neobično. Kompletna Nemačka disciplina i organizacija, cijela reputacija bila je izigrana od strane šaljivog Engleza.

United  je možda izgubio sa 2:1 i ispao iz Lige šampiona, ali je ujutru štampa brujala samo o misterioznoj osobi na timskoj fotografiji, pa je tako ona postala globalni fenomen, a Pauer postao glavna faca svih medija bar na kratko.
Karl Pauer imao je mnogo ovakvih akcija, peo se na pobjedničko postolje na Formuli 1 u Silverstonu, upadao na teren na Wimblodonu, prekidao meč Manchester United – Liverpool, ali ono što je uradio u Minhenu, njegova fotografija sa prvom postavom Uniteda pred meč Lige šampiona, ostalo je njegovo najveće i naoriginalnije dostignuće o kome se i dan danas priča.

Podsjetite se kako je sve izgledalo:

(sportskasecanja.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here