Bayernov univerzalni vojnik Joshua Kimmich produžio je saradnju sa minhenskim klubom do ljeta 2025. godine. Kimmich je u klub stigao iz Leipziga u ljeto 2015. godine, a dosad je odigrao 264 utakmice u dresu Bayerna, te je postigao 30 golova.

Ovaj 26-godišnjak je dosad osvojio šest titula Bundeslige, tri Kupa Njemačke, Ligu prvaka, pet Superkupova Njemačke, FIFA Svjetsko prvenstvo za klubove, te evropski Superkup.

– Najvažniji razlog za produženje ugovora je što sam jako zadovoljan ovdje u Bayernu. U timu sam gdje mogu ostvariti sve svoje snove. Mnogi saigrači su mi postali pravi prijatelji, a to je jedan od razloga što sam počeo igrati fudbal. Sve bi trebalo biti zabavnije. Mislim da nisam na vrhuncu, uvjeren sam da mogu još unaprijediti svoju igru i pomoći Bayernu. Također, moja porodica se osjeća dobro ovdje. Minhen je moja druga kuća, rekao je Kimmich nakon potpisa.

– Sretni smo što u budućnost ulazimo sa Joshuom Kimmichom. On je nevjerovatan igrač, cilj nam je zadržati najbolje igrače u našem timu na duži vremenski period. Sa njim, Bayern ima velike šanse da ostvari svoje ciljeve u budućnosti, rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer. 

– Ovo produženje ugovora je veoma jak signal za sve navijače Bayerna. Važno je da držimo naše najbolje igrače pod ugovorom, Joshua će postati lider u godinama koje dolaze. Posjeduje nevjerovatne fudbalske kvalitete i njegov mentalitet je ono što nam treba. Gladni smo uspjeha i želimo osvojiti sve, rekao je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca. 

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here