Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku nastavljaju verbalni rat koji traje već mjesecima, a tako će prema svemu sudeći biti i u budućnosti. 

Lukaku je za vikend postao prvak Italije s Interom i nije propustio priliku da doda sol na ranu Ibrahimoviću koji tako ponovo s Rossonerima nije stigao do trofeja.

“Pravi je Bog okrunio kralja. Sad se pokloni. Kralj Milana”, napisao je Lukaku na Twitteru prije nekoliko dana.

Ibrahimović je mirovao neko vrijeme, ali sasvim očekivano nije ostao bez odgovora. Uradio je to na misterizoan način objavom “crteža” sa šoljice kafre.

Naime, s pjenom je iscritana broj 11 s leđa i to u najstinijim detaljima dok su ruke od ushićenja podignute u zrak. Ovaj potez mnogi su protumačili kao Ibrin odgovor Belgijancu.

Italijanski već je prije obojicu kaznio jednom utakmicom neigranja u Kupu zbog incidenta kada su se žestoko izvrijeđali i sukobili, a krajem aprila su saznali i novčane kazne.

Ibrahimović mora platiti četiri hiljade eura, dok je belgijskom napadaču kazna manja za tisuću eura. Osim igrača, kažnjeni su i klubovi. Inter će tako morati platiti 1250, a Milan 2000 eura.

U obrazloženju odluke se navodi da su obojica igrača pokazala nesportsko ponašanje te su poslali poruku koja nije u skladu s promoviranim kriterijima iskrenosti i sportskog duha.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime