Gostujući u “A1 Nogometnom Podcastu” Robert Jarni se pored brojnih tema osvrnuo i na iskustva s Mehom Kodrom i Ivicom Osimom. 

Igraju Betis i Barcelona, ja igram po lijevoj strani, a Kodro igra desno krilno. Pitam ga, odakle ti na desnom krilu. Kaže on meni. Sve sam bliže treneru, a sljedeću sam pored njega. A tako je i bilo. Kodro je došao u Barcelonu jer je bio najbolji strijelac. Kod Krojfa se sve znalo. Kodro je bio šmeker, gledao je gdje će se naći, ali kod Krojfa je špic uvijek na prvoj stativi. Bio je onaj Bakero koji je igrao i koji je zabio 126 golova samo zato što je neko drugi odvukao igrača na prvu stativu, a ovaj došao u taj prostor. Kodro to nije radio – započeo je Robert Jarni pri gostovanju u “Podcast Inkubatoru”, pa se osvrnuo na Ivicu Osima

Čudo od čovjeka. Nemam riječi. Bili smo na Zlatiboru i spremali smo se za Evropsko prvenstvo. Obično je bilo dva dana rada i jedan odmora. Jedna grupa je radila na terenu, a druga je trčala okolo, a to je bio taj drugi dan. Na kraju smo svi sjeli dole, a dođe on i kaže: ‘Dobro momci, vidimo se sutra u deset’. Sad ovi stariji skoče. ‘Kako u deset, šta u deset, rekli ste slobodno’? Kaže on: ‘Ovo sam napravio samo da vidim na koga mogu računati, a na koga ne mogu’. To je bio ‘Švabo’. Bio je namazan, ali je bio pravedan. Imao je to u sebi kako kome prići, šta mu reći”.

Robert Jarni je u bogatoj karijeri igrao, između ostalog, za Hajduk, Juventus, Real Madrid i Betis. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here