Legendarni banjalučki rukometni stručnjak Velimir Petković u podcastu na portalu “Balkan-Handball.com” kod urednika Žike Bogdanovića sumirao je utiske sa Eura 2024.

Petković je tom prilikom govorio o svim selekcijama iz bivše Jugoslavije, a u posebnom fokusu je bila selekcija Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, “Zmajevi” su zabilježili tri poraza u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. Ranije je rekao kako bi želio doći u BiH i raditi.

“Ne treba mi ni mnogo novca, dugo sam u inostranstvu, zaradio sam. Jer sve što imam u rukometu sam odozdo ponio i naučio i kad tad želim da vratim nešto. Ali da sad odem i ja i sa mnom Ribera i Gislason bit će možda pet razlike u minusu, umjesto deset – rekao je Petković.

Istakao je da nema puno pomoći dok se sve ne ujedini u Bosni i Hercegovini.

“Dok ne bude taj Kos imao želju da igra za BiH, dok taj momak iz Ljubuškog Mandić i drugi Mandić ne budu igrali za BiH, ne vidim da će se nešto promijeniti nabolje.

“Iskreno, ne vidim svjetlo na kraju tunela što se tiče našeg bosanskohercegovačkog rukometa i rada Pipeta (op.a. Irfan Smajlagić), kome želim sve najbolje – poručio je Petković za “Balkan-Handball.com”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime