Jedan od najvećih boksera svih vremena, legendarni Mike Tyson, vjeruje u moć psihodeličnih droga i otvoreno se zalaže za terapeutsku upotrebu psihodelika poput “čarobnih gljiva” i LSD-a.

Tysonovu karijeru obilježili su profesionalni uspjesi i kontroverze. Njegov život bio je prožet emocionalnom nestabilnošću, korištenjem droga i stalnim problemima sa zakonom.

Ipak, Tyson je počeo terapeutski koristiti psihodelike prije otprilike pet godina i tvrdi da je doživio tako duboku promjenu u životu da “više nikada neće biti isti”.

“Vidite li koliko mi se život promijenio prije pet godina? Bio sam narkoman prije pet godina. Nisam ni mislio da mogu preživjeti. Tada sam se upoznao sa životinjskom i biljnom medicinom ”, kaže Tyson, kojem su psihodelici otvorili vrata “duhovnog rasta”.

“Teško je to artikulisati iz moje perspektive, ali psihodelici su mi pomogli da razvijem svoj odnos s Bogom”, dodao je Tyson, koji je sam sebe opisao kao muslimana koji “nosi obilježja mnogih religija”.

Tysonovo uspješno iskustvo s psihodelicima navelo ga je da uloži vlastiti kapital u ovu rastuću industriju, a već nekoliko godina bavi se uzgojem i prodajom marihuane u Kaliforniji (država u kojoj je njena potrošnja legalna), a od kanabisa svakodnevno inkasira veliku sumu novca.

Posao je započeo 2018. godine kada je izgradio namjenski ranč pod imenom “Tyson Ranch” od 16 hektara za uzgoj medicinske marihuane, a kako je objavio Cheat Sheet, popularni čelični Mike mjesečno zaradi više od 500.000 američkih dolara (oko 411.000 eura).

Podsjetimo, Čelični Mike vratio se u ring krajem 2020. godine, skoro 15 godina nakon svoje posljednje profesionalne borbe protiv Kevina McBridea u junu 2005. godine. Povratnički meč dvije bivše bokserske zvijezde Mikea Tysona (54) i Roya Jonesa (51), održan u Staples Centru, završen je bez pobjednika.

(klix)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here