trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Naš proslavljeni fudbalski stručnak Vahid Halilhodžić je sa mnogo emocija doživio veliki uspjeh Veleža, koji je u 2. kolu Konferencijeke lige izbacio favorizovani AEK (2:1, 1:0 – 3:2 penali). 

– Samo mi je žao što nigdje nisam mogao pronaći prijenos utakmice, pošto sam u Maroku, u Rabatu, na pripremema reprezentacije, rekao je legendarni Vaha za „Avaz“ i dodao: 

– Ma, to je fantastično. Tokom razgovora Halilhodžiću je nekoliko puta zadrhtao glas. Jednostavno, emocije su prejake. 

To je stvarno podvig za koji je teško naći prave riječi i pohvaliti sve te momke, ali i stručni štab, Upravu kluba. Jako mi je drago što se Velež na ovakav, pobjednički način vratio u Evropu. Odmah poslije utakmice u Atini uputio sam čestitke predsjedniku Šemsi (Šemsudin Hasić – op. a.) i svima. Ma to je jedan divan događaj za Velež, poslije toliko godina muke, nerviranja, strpljena i svega toga. To je zaista jedan veliki poklon za klub, ali i sve nas koji smo sve ove teške godine bili uz Velež – u jednom dahu je rekao Halilhodžić. 

„Rođeni“ imaju, kako kaže Vaha, posebnu dušu. 

– Pogledajte te momke koji sada igraju tu – Slaviša (Bogdanović, golman – op.a.), Haris (Ovčina), Nemanja (Anđušić), Samir (Radovac), Dejan (Georgijević), pa Argentinac Dario, Brazilac Brandao, treneri Feđa (Dudić), Veselin (Đurasović)… to je mješavina svih nas, što ima naša Bosna i Hercegovina. Samo tako – svi zajedno, naša domovina može opstati. To je za mene možda još i veća pobjeda Veleže i lijepa poruka svima koji žele uništiti našu prelijepu domovinu. Bravo, „Rođeni“. To je najbolja poruka našim političarima – pogledajte naš Velež – zaključio je Vaha. 

Posljednji evropski trijumf Veleža ujedinio je ponovo Hercegovinu, cijelu našu domovinu, ali i regiju. 

– Znam da stižu poruke podrške i čestitke sa svih strana. Ipak, Velež je nešto više od fudbala. U ovoj haotičnoj situaciji u našoj domovini, koju projektuju i stvaraju pojedinci kojima to ide u prilog, Velež je dokaz da sve možemo zajedno. Volio bih da „slučaj Rođeni“ bude vodilja i pokretač promjena u svim segmentima društva. Velež je pokazatelj kako se zajedno trebamo ponašati, boriti za isti cilj ili iste ciljeve. Jer, Velež je uvijek bio ljubimac, ne samo Mostara i Hercegovine, nego i bivše države. „Rođeni“ su uvijek imali šarm, ljepotu, dušu… To su mnogi cijenili, i ako nisu navijali za Velež – rekao je selektor reprezentacije Maroka.

(Dnevni Avaz)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here