Ekipa Domžala koju kao kapiten predvodi naš bivši reprezentativac Senijad Ibričić izborila je nastup u kvalifikacijama za UEFA konferencijsku ligu, a velike zasluge za to ima i sjajni 26-godišnji golman Ajdin Mulalić, koji je u nekoliko susreta svojim sjajnim intervencijama izuluđivao protivničke napadače.

Čelni ljudi Domžala svjesni kvaliteta Mulalića, odmah po završetku sezone ponudili su mu ugovor, a dugogodišnji član “rumene družine” sa zadovoljstvom je potpisao na još dvije sezone.

“Jako sam sretan što smo uspjeli dogovoriti novu suradnju praktično odmah po završetku sezone. Krajem mjeseca postao bi slobodan igrač, ali s upravom kluba trebalo mi je vrlo malo vremena da sredim svoj lični status. U Domžalama sam od početka svoje članske karijere i vrlo mi je važna činjenica da ću biti ovdje u budućnosti. Svojim nastupima u proljetnom dijelu sezone doprinio sam rezultatima ekipe, uprava kluba je to prepoznala i s tim mogu biti vrlo zadovoljan. Dogovorili smo novu dvogodišnju suradnju, a sada želim da opravdam povjerenje koje je klub ukazao. Puno smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu, ali siguran sam da ćemo u novoj biti još bolji”, rekao jeza klubsku stranicu Domžala 26-godišnji Mulalić.

U upravo završenoj sezoni Ajdin Mulalić je branio u 16 prvenstvenih utakmica i tri utakmice Kupa,a u sedam utakmica njegova mreža ostala je netaknuta. Na ukupno 19 susreta skupio je 56 odbrana (75%), a od 19 primljenih pogodaka ni jedan nijedobio izvan šestnjaesterca.

“Uspio sam povezati dosta utakmica i za svakog golmana redovna minutaža je najvažnija. Biti dio prvih jedanaest je nešto sasvim drugo, pa ću se potruditi da tako i ostane. Imamo sjajnu ekipu, odlično se slažemo sa suigračima i zaista cijenim svaku minutu koju provedemo zajedno na terenu”, rekao je za klubsku stranicu Domžala, Ajdin Mulalić koji ima pravo nastupa i za našu reprezentaciju.

Svoje prve nogometne korake je napravio u Vitezu iz Bužima, a član Domažala je već deset godina. Pored pasoša Bosne i Hercegovine posjeduje i pasoš Slovenije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime