trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Cristiano Ronaldo i Khabib Nurmagomedov su već godinama odlični prijatelji. 

Khabib je u penziju otišao kao najbolji UFC borac u historiji, dok s druge strane Ronaldu mnogi dodjeljuju epitet kao najboljeg fudbalera ikada.

Religija je Khabibov sastavni dio života, možda čak i na prvom mjestu što i često ističe na društvenim mrežama, međutim s Ronaldom o tome uopšte ne priča.

Ipak, Khabib je gostujući u jednoj emisiji otkrio neke o detalja razgovora s Ronaldom kazavši da mu portugalski as uvijek nazove selam, odnosno Esselamu alejkum što u prevodu s arapskog na bosanski jezik znači: “Mir i spas Božiji vam želim”.

Isto tako je ispričao da Ronaldo u razgovoru s njim često koristi riječ “inšallah” koja je inače svojstvena za muslimane i u prevodu na bosanski jezik znači “ako Bog da”.

“Ronaldo mi uvijek nazove selam i govori ‘inšallah’. On razumije religiju. Mislim da on vjeruje u svoju religiju, a ja u svoju. Kada upoznam ljude, nikad ih ne pitam kojoj religiji pripadaju. To nije primjer dobrog muslimana. Ako neko vjeruje, to je njegova odluka. Nikad nisam pričao s njim o tome, ispričao je Khabib.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here