U nedjelju, uoči finala Europskog prvenstva na Wembleyju, došlo je do velikih navijačkih nereda. Naime, nekoliko stotina engleskih navijača bez ulaznica pokušalo je provaliti na stadion, a dio ih je u tome i uspio. Zaletili su se u masi i probili barijeru koju je čuvalo prema redara i policije za nerede grada Londona.

No, navijači koji su imali karte su pokušali spriječiti one bez njih, te je tom prilikom došlo do žestoke tučnjave koja je pokazala svu surovost ljudskog karaktera.

Na snimci se vidi kako engleski “navijači” tuku ljude koji su se progurali na stadion pokraj redara, a proširila se priča kako se također radi o Englezima.

Posebno je nastradao jedan navijač kojeg je više drugih navijača brutalno udaralo dok je bio na podu.

“Nemojte molim vas”, vikao je navijač na podu dok je dobivao udarce rukama i nogama.

“Od*ebi van pi*ko, nađi si je*eni posao klošaru”, vikali su napadači.

Nekoliko trenutaka prije toga vidi se i kako jedan stariji navijač udara jako mladog dječaka.

Policija je već najavila da će tražiti ljude sa snimke, koju je već pregledalo više od 11 milijuna ljudi. Ugledni britanski Sky Sports navodi sljedeće:

“To je pravo divljaštvo. Svako ko nekoga udari nogom u glavu trebao bi biti optužen za ubistvo, ne manje od toga”, piše Sky Sports citirajući jednog od navijača koji se jučer zatekao u haosu. I stvarno način na koji su ga udarali, nogama u glavu, takvo nešto bi se u nekim slučajevima, djelima i moglo okarakterizirati kao pokušaj ubistva…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here