Bivši nogometaš Partizana i reprezentativac Srbije, Albert Nađ bio je učesnik brojnih značajnih utakmica za Srbiju, ali jedna se svakako ističe. Okršaj SR Jugoslavije protiv Hrvatske 1999. godine u Zagrebu pamti se i dan danas, a posebno jedan detalj. Bila je to utakmica u kojoj su jedna i druga ekipa tražile vizu za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine.

Derbi utakmicu prepunu tenzija obilježila je situacija o kojoj se još priča, a to je ‘nesmotrenost’ Zorana ‘Bate’ Mirkovića.

“Ta utamica me uvijek asocira na plasaman na Euro, ali i detalj koji je sve mogao zakompliciati. Tu mislim na onaj čuveni ‘okršaj’ između Mirkovića i Roberta Jarnija. On je tada ispao heroj, ali pitanje bi bilo što bi se dogodilo da se nismo plasirali na Euro”, rekao je Nađ, pa nastavio:

“Moram priznati da smo po dolasku u Zagreb imali maksimalno osiguranje. Imao sam dojam da nam tamo ne može ‘pasti niti dlaka s glave’.”

Kada je u pitanju situacija s Batom Mirkovićem Nađ kaže:

“Kada sam vidio da će mu sudija pokazati žuti karton odmah sam se okrenuo prema Jarniju. Da sam mogao u tom bih ga trenutku ‘likvidirao’. Sreća da sudija nije vidio koliko sam bio ljut i agresivan”.

Nađ ističe kako su se strasti nakon utakmice vrlo brzo smirile.

“Dan kasnije smo se susreli na aerodromu. Čim smo se ugledali iz daleka, počeli smo se smijati. Onda je počela prijateljska priča, to je sve normalno, van terena smo prijatelji, dok smo na terenu maksimalni profesionalci.

(raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime