Na istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih BBB-a.

Snimke koje smo dobili od čitatelja pokazuju kako se radi o iznimno nasilnom ponašanju poljskih navijača u kojima su korištene baklje, palice i sve što je navijačima došlo pod ruku.

Iz zagrebačke policije potvrdili su sukob no kažu da je on hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

“Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja, bili i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba”, kažu iz policije, prenose SN.

Kako su nam prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice.

Navodno se radi o oko čak 50-tak autobusa punih poljskih navijača. Također prema istim izvorima, Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući su informirani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.

BBB-i su se navodno također brzo organizirali te su se na nekoliko mjesta u istočnom djelu grada sukobile velike grupe navijača.

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-mix/video-pogledajte-brutalne-okrsaje-u-zagrebu-sukobili-su-bbb-i-i-poljski-navijaci-prizori-su-kaoticni-15092726

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here