4endurance-energetski-gelovi

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jučer je usvojio inicijativu zastupnika Vlatka Glavaša da se povodom velikog uspjeha na Eurobasketu novčano nagrade košarkašice Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, naše Zmajice na Evropskom prvenstvu, održanom prošlog mjeseca u Francuskoj i Španiji, osvojile su senzacionalno peto mjesto zabilježivši četiri pobjede iz šest mečeva.

“Sada je na potezu Vijeće ministara BiH, kojem je upućena inicijativa. Prilično sam siguran da će djevojke na kraju biti nagrađene za ovaj vanserijski podvig, jer sam ohrabren glasanjem. Veoma mi je bilo drago kada sam vidio da su predstavnici sva tri naroda podržali inicijativu, niko zaista nije imao nijednu zamjerku. Meni lično, kao bivšem sportisti i kapitenu nogometne reprezentacije BiH, jako je stalo da nagradimo naše košarkašice, koje dolaze iz raznih dijelova države. Impresioniran sam njihovim zajedništvom tokom trajanja EP, ali i zajedništvom koje su iskazale kada je sve bilo gotovo i kada su se vraćale u našu zemlju. Svaka im čast”ističe Glavaš.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here