Pred sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Francuske i Bosne i Hercegovine, održana je i konferencija za medije Trikolora.

Na njoj su se javnosti obratili selektor Didier Deschamps i kapiten Hugo Lloris, a njih dvojica i nisu previše govorila o Zmajevima, koji su autsajderi u sutrašnjem meču.

“Ne možemo promijeniti ono što se dogodilo. Ne volim riječ pritisak, ali on je uvijek bio tu za Francusku. Imamo vrlo važan novi cilj: plasirati se na Svjetsko prvenstvo, a sutra nastavljamo putem kojim smo krenuli u martu”, rekao je na početku Deschamps.

Na pitanje hoće li eksperimentisati sa sastavom nakon samo jednog treninga u pripremi ove utakmice, Deschamps je rekao:

“Imamo toliko vremena koliko i naš protivnik za pripremu. Nisam ovdje da bih nešto izmislio, imat ću početnu opciju koja se može promijeniti. Danas ćemo imati još jedan lagani trening. Tokom ovih devet dana treninga, fokusirat ćemo se radije na oporavak. Preći ćemo na stvar, učiniti ono što znamo i sutra ćemo morati biti dobri”.

“Imamo sedam bodova od devet. Za postizanje našeg cilja bit će potrebna pobjeda sutra. Dobro poznajemo tim Bosne i Hercegovine. Moramo zadržati svoju snagu i svoju odlučnost. Prva utakmica na Grbavici nam nije bila laka. Naravno, tražit ćemo rezultat, na bilo koji način. Želimo da zadržimo kontinutet dobrog rada i odlučnost koju imamo. Želimo i dalje pokazivati našu snagu “, dodao je Deschamps.

Hugo Lloris je upitan o Mbappeu, koji će po svemu sudeći ostati član PSG-a, iako se činilo da je na pragu odlaska u Real Madrid.

“On je vrlo profesionalan, što je pokazao u ove četiri utakmice PSG-a, fokusiran je na svoj posao, na svoju svakodnevnicu”, rekao je Lloris uoči utakmice protiv BiH.

“U ova prva dva dana on je stigao s osmijehom, spreman za borbu i uživanje s reprezentacijom”, zaključio je Lloris.

Utakmica Francuska – BiH igra se u srijedu od 20.45h.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime