Nekadašnji prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić je imao pravi šou gostujući u emisiji Podcast Inkubator.

Mamić je naravno govorio dosta emotivno o Dinamu. Otkrio je kako je svoje igrače poklonio klubu kako bi ga spasio u najtežim trenucima za Modre.

“Iz ljubavi prema klubu unosim sve igrače i unosim novac u Dinamo, Dinamo koji tad ne postoji i nalazi se pred stečajem. 20 godina kasnije sam kao progonjena zvijer, kao divlja svinja. Svaka fukara se nabaci blatom na mene i ispire usta sa mnom. Je*em im svima mater. Je*em im svima mater koji su ikad govorili o mom imenu to što su govorili o meni i koji su me procesuirali. Đubrad jedna, banda zaločinačka”, rekao je Mamić i nastavio je:

“Ima ih koliko hoćeš, svi oni koji me u javnom prostoru napadaju. Je*em im svima mater u usta, đubrad jedna bezočna. Reći će Mamić puk’o, Mamić podivljao. Kako neću nakon kad se sjetim svega ovog što vam pričam. Nisam ja došao u Dinamo kao oni što bi banda sad htjela, kada o Dinamu priča cijeli svijet. Gdje ste bili mamu vam je*em kada Dinamo 2002. godine nije postojao sa milionima dugovanja. Koga sam ja oštetio, što sam uzeo raspadnuti leš u ruke? Bog je digao ruke od Dinama, svi su bježali od Dinama. Došao je Barišić ,upumpavao je novac, zatim sam ja to preuzeo i napravili smo tim koji danas vrijedi namjanje 300 miliona eura”, istakao je Mamić.

Mamić je već neko vrijeme u centru pažnje nakon što je odlučio rakrinkati sudije koje su ga osudile na dugogodišnju zatvorsku kaznu. 

Svakodnevno je objavljivao dokaze o njihovom kriminalu i sudije su na kraju suspendovane sa posla. 

Njegova bitka da dokaže nevinost se nastavlja i vidjet ćemo hoće li se uspjeti izboriti u svom cilju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime