Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin ugostio je danas u Nyonu, predsjednika NS/FS BiH Vicu Zeljkovića i delegaciju Saveza.

Tema sastanka prevashodno je bila ulaganje u razvoj fudbalske infrastrukture sa posebnim naglaskom na rekonstrukciju 12 terena stadiona premijerligaških klubova. To je primarni projekat, za koji je UEFA dala punu podršku u realizaciji novom rukovodstvu Saveza. Nakon ovog slijede i drugi projekti koje je predsjednik Zeljković najavio na današnjem sastanku.

Na inicijativu predsjednika Zeljkovića, predsjednik UEFA-e Čeferin sa najbližim saradnicima će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, gdje će se detaljnije predstaviti novi projekti i plan za dalja ulaganja u razvoj fudbala u našoj zemlji.

Nakon sastanka Vico Zeljković je istakao:

„Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i Uefa direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku otvoreno razgovarati i prenijeti neka naša zapažanja kao i predstaviti nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske federacije za naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA-e Čeferina puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i jedan sastanak kod nas.“

(reprezentcija.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime