Vico Zeljković bio gost N1 Intervjua i govorio o mnogobrojnim fudbalskim aktulenim temama.

Prvi čovjek bh. saveza rezimirao je neuspjeh Zmajeva, zbog propuštene prilike za plasman na EURO.

“Ono što je činjenica jeste da nismo uspjeli ostvariti rezultat, a cilj je bio da se plasiramona EURO 2024. U tome nismo uspjeli i načinjen je sportski neuspjeh. Utakmica sa Ukrajinom izgledala dobro i to je činjenica. Išli smo dobrim smjerom, ali nismo izdržali i završeno je kako nije planirano. Moramo imati i činjenicu, nije alibi, ali nikada do sada se nismo plasirali. Čak ni ‘zlatna’ generacija iz Brazila nije otišla na Euro. Moramo vidjeti šta i kako dalje”, kazao je Zeljković.

U budućnost je predsjednik N/FS BiH najavio i novinu sa ugovorima selektora na klupi BiH. Nudit će se dugoročniji ugovor, zbog kako smatra Zeljković grešaka sa smjenama nekoliko trenera u prethodnom ciklusu.

“Već smo napravili i određene analize, a javnost je iritiralo mijenjanje selektora. To smo radili iz dobre namjere, ali nije uspjelo. Sada smo stava da kada u budućnosti budemo tražili selektora to će biti višegodišnji ugovor za naredna dva do tri ciklusa. Na taj način ćemo izaći pred sportsku javnost i prezentirati sve ciljeve kada je u pitanju reprezentacija”, smatra prvi čovjek krovne kuće bh. fudbala, ali ističe da su sa mijenjanjem selektora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bili vođeni namjerama.

“Našim odlukama ne bi ni bili tu gdje jesmo. Imamo samo najbolje fudbalske namjere. Željeli smo napraviti promjenu, ne da nešto dobro zaustavimo, nego da to nadogradimo. Da ne bi imali opet bolne situacije i mečeve bez pobjede. Imali smo razmišljanja i nismo znali kada krenu kvalifikacije kako će to krenuti. Mislili smo ako to krene negativno zašto bi opet mijenjali. Nismo Peteva smijenili nego mu je istekao ugovor. To niko ne spori, ispao je loš potez, ali isto tako smo ga ostavili i dobili uspjeh u Ligi nacija. Veoma je kompleskno donošenje odluka, evo sada Savo Milošević. Šta uraditi? Da li ga ostaviti i li dovesti novog selektora?”, pita se predsjednik N/FS BiH.

Selektoru Savi Miloševiću je istekao ugovor, da li ostaje na klupi Zmajeva?

“Ugovor selektoru Miloševiću je istekao i mi ćemo u narednih pet do šest dana imati sastanak sa njim gdje ćemo razgovarati na ovu temu. Želimo vidjeti kako on vidi ovo iza nas, ali bitnije kako vidi budućnost reprezentacije. Pogotovo što nas ove godine očekuje osam utakmica, od kojih su neke top utakmice. Očekuju nas Engleska i Italija. Sa selektorom ćemo razgovarati u narednom periodu da vidimo njegove ciljeve, mi ćemo mu predočiti svoje ciljeve. Pored neuspjeha naslijeđenih od prethodnih decenija želimo to ispraviti. Sada imamo grupu mladih igrača koji su se pojavili, koji su stasali. Tu je Demirović, Dedić, Gazibegović i ostali. Ove tri godine ništa nije izgubljeno. Nismo ostvarili plasman, ali smo dobili mlade igrače. U periodu mog preuzimanja mandata nismo imali ovakav bazen igrača i sada želimo vidjeti šta i kako dalje. Želimo da ispravimo stvari koje su iritirale javnost, želimo stati iza selektora i napraviti plasman na veliko takmičenje”, zaključio je Vico Zeljković.

Cijeli intervju pogledajte ovdje https://n1info.ba/sport-klub/nogomet/zeljkovic-odgovorio-ostaje-li-milosevic-na-klupi-bih-te-najavio-novinu-sa-novim-ugovorima-selektora/

(N1)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime