FK Željezničar je na zvaničnoj stranici saopštio da počinje pregovore sa investitorima iz SAD-a.

Iz Želje navode da su primili pismo namjere od gospodina Eldina Diglišića, uspješnog bh. biznismena rođenog u Sarajevu sa trenutnom adresom u SAD, koji je vlasnik velike poštanske firme ShipEX.

“Rukovodstvo Skupštine FK Željezničar obavještava javnost da je primilo pismo namjere sa zvanično iskazanim interesom za uspostavljanje strateškog partnerstva između FK Željezničar i gospodina Eldina Diglišića, izuzetno uspješnog bh. biznismena rođenog u Sarajevu sa trenutnom adresom u Sjedinjenim Američkim Državama.

U narednom periodu, pristupit će se procesu analize potencijalnog modela saradnje, a u tom procesu vršit će se razmjena podataka koja je striktno definisana ugovorom o povjerljivosti koji je u ime Kluba potpisao predsjednik Skupštine, Edin Cernica”, navodi se u saopštenju FK Željezničar i dodaje:

2Kako bi se Klub u potpunosti zaštitio u ovom procesu, formiran je zvanični tim za pregovore koji će biti zadužen za daljnju komunikaciju sa potencijalnim partnerom i rad na pronalasku održivog modela saradnje. U slučaju pozitivnog ishoda pregovora, imenovani tim će prijedlog saradnje dostaviti delegatima Skupštine Kluba na razmatranje i eventualno izglasavanje.

Pregovarački tim sačinjavaju svi aktuelni predsjednici organa Kluba, delegat iz Skupštine koji je koordinator Radne grupe za izradu Strategije Kluba za period 2021 – 2025, jedan član te iste Radne grupe i dugogodišnji sponzor Kluba, jedan bivši predsjednik UO Kluba, kao i predstavnik UNFKŽ.

Do sada, ovo je jedini formalno iskazan interes za uspostavljanje strateškog partnerstva sa FK Željezničar, koji je pristigao na osnovu javnog poziva koji je objavljen u sedmom mjesecu ove godine, a na osnovu zaključka sa sjednice Skupštine Kluba od 12.06.2021. godine.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here