Asmir Begović standardan je na golu Bournemoutha, no uprkos tome nema mjesta u reprezentaciji Zmajeva. 

Otkrio je u razgovoru za Reprezentacija.ba da je tužan zbog takvog razvoja situacija, te da ima cilj da pomogne Zmajevima. 

– To jeste malo tužna i nejasna situacija. Ja se super osjećam, želim da pomognem reprezentaciji da ostvarimo dobre rezultate i da popravimo sve ono što se pokvarilo posljednjih godina. Ali, ne odlučujem ja. Tu su selektor, pa Zvjezdan Misimović i drugi ljudi. Ne znam zašto sada nije bilo mjesta za mene.

Pisalo se da je za vrijema Bajevićeve ere svojevoljno napustio okupljanje. Bez riječi.

– Ne, nisam otišao bez pitanja. Bajević je dolazio kod mene u Milano da razgovaramo, imao je cilj da odvede našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo i u tim planovima je vidio mene. Ipak, kako na kraju nije ispalo najbolje, rekao sam da je bolje da se vratim u Englesku i da, kada već ne možemo napraviti nešto, ciklus završe mlađi igrači, a da ćemo za budućnost vidjeti. Znalo se da će Bajević otići ukoliko se ne plasiramo. Dakle, nije istina da sam otišao bez pitanja.

Interesovalo nas je i u kakvim je odnosima sa igračima iz reprezentacije.

– Vrlo dobrim. Neke igrače poznajem malo manje, neke malo više, ali u suštini imam dosta prijatelja u reprezentaciji s kojima se čujem s vremena na vrijeme.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here