Jedan od najboljih nogometaša svijeta Mohamed Salah javno je izrazio svoje nezadovoljstvo nakon novog sukoba izraelske vojke i pripadnika pokreta Hamas, a u svom obraćanju je čak javno prozvao i premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

Salah je pozvao sve svjetske vođe da naprave sve što je u njihovoj moći da zaustave nasilje i spriječe dodatne nevine žrtve, a u svom obraćanju direktno je pomenuo premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

“Pozivam sve svjetske vođe, uključujući i premijera države koja je posljednje četiri godine moj dom, da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi odmah zaustavili nasilje i spriječili dodatne nevine žrtve. Sad je dosta”, poručio je Salah na Twitteru.

Raketni napadi između Izraela i Palestine su uslijedili nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aqsa u Jerusalemu. Posljednjih nekoliko dana ramazana, izraelska policija se sukobila s vjernicima koji su dolazili u džamiju zbog čega je Hamas ispalio niz raketa na Izrael.

Nakon toga, situacija eskalira, Izrael također napada raketama pojas Gaze i ubija najmanje 15 ljudi među kojima je bio veliki broj djece.

Do sada je ispaljeno stotine raketa s obje strane, a stradalo je najmanje 35 osoba u Palestini i pet u Izraelu.

(klix.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime