Nikola Jokić je po treći put proglašen najkorisnijim igračem NBA lige te se tako priključio uskom krugu košarkaša koji su tu nagradu osvojili više od dva puta. Samo se devet igrača u historiji NBA lige može s tim pohvaliti, a Jokić je jedini koji ne dolazi iz SAD-a.

Zbog ove velike časti srpski mediji izvlače razne anegdote o Jokiću, a zanimljivu je ispričao francuski košarkaš Joffrey Lauvergne za Mozzart Sport. On se prisjetio jedne anegdote iz vremena dok je i on igrao za Denver, u sezoni 2015./16.

“U NBA ligi uvijek putujete privatnim avionom, a posada je uvijek ista. Među njima je bila jedna djevojka, ne mogu vam opisati koliko je lijepa. Kao s video spotova ili iz filma, pamtim je iako su prošle sve ove godine. E, kada imate takvu djevojku u avionu punom košarkaša koji su pritom pomalo neprofesionalni, možete zamisliti što se sve događa – prisjetio se Lauvergne i rekao kako nije postojao igrač koji joj nije prišao i nešto pokušao, barem zatražio broj telefona.

“Nikola je to radio, ali u potpuno drugom stilu. Sve lagano, bacao šale, zezao se. Nije joj direktno prilazio, a to se njoj očigledno svidjelo jer je bio drugačiji. Poslije jednog putovanja mi slijećemo u Denver i ona prvi put prilazi nekome, dolazi do Nikole te mu daje papirić s brojem telefona. Cijela ekipa je bila u čudu – nastavio je Francuz te ispričao kako je sve završilo:

“Ja sam ga tada vodio iz zračne luke do kuće, on mi prilazi i u jednom trenutku mi daje taj papirić. ‘Jo, evo ti ovaj broj, meni svakako ne treba. Ja imam djevojku‘, rekao mi je na što sam mu ja odgovorio da ne želim broj jer je ona dala njemu. On samo otvara prozor i paca taj papirić. Eto, to je Nikola Jokić – uvijek hladnokrvan i pravi porodični čovjek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime