Jedna od najpopularnijih i najkvalitetnijih drugih liga na svijetu, njemačka Cvajta, iza sebe ima sedam odigranih kola, a dva bh. trenera sa svojim klubovima bilježe jako dobre rezultate.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zlatan Bajramović, pomoćni je trener u Karlsruheru koji je nakon sedam pomenutih kola na solidnom petom mjestu.

Karlsruher je sakupio 12 bodova, odnosno imaju tri pobjede, tri remija i jedan remi. Glavni trener ove ekipe je Christian Eichner koji je ranije u igračkoj karijeri dijelio svlačionicu sa Vedadom Ibiševićem i Sejadom Salihovićem.

Naš Bajramović je od februara 2020. godine član stručnog štaba nekadašnjeg Bundesligaša.

U proteklom kolu odigranom za vikend, Karlsruher je kao gost savladao Schalke sa 1:0.

Drugi bh. stručnjak u 2. Bundesligi, Mersad Selimbegović je pravi hit u Njemačkoj. Sa skromnim budžetom Regensburga i malim očekivanjima drži visoko drugo mjesto, sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani.

Regensburg je u subotu remizirao sa Dusseldorfom u gostima 1:1, a to je bio drugi remi ove ekipe. Prethodno su ostvarili četiri pobjede i jedan poraz.

Bivši igrač Željezničara je trener Regensburga još od ljeta 2019. godine.

Naredno kolo na rasporedu je 24. 25. i 26. septembra. Regensburg dočekuje Erzgebirge Aue, dok Karlsruher igra na svom terenu protiv St. Paulija.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here