Miralem Pjanić će u historiji Barcelone ostati upisan kao jedno od najgorih pojačanja kluba. Nije to isključivo Pjanićeva greška, njegov talenat i znanje su neosporni. No, može se reći d aje bh. reprezentativac u klub stigao u najgore moguće vrijeme. Realno govoreći, niti je Pjanić bio potreban kao pojačanje Barceloni, niti su Katalonci bili potrebni Miralemu.

No, razmjena sa Juventusom se desila, a Pjanića su već od prvoga dana pratili problemi u novom klubu. Počelo je sa koronavirusom zbog kojeg je propustio izuzetno važne pripreme sa ostatkom tima i zbog kojega nije uspio fizički dostignuti nivo koji je potreban za ulazak u prvi tim.

Osim toga, Pjanića su pratili sukobi sa nizozemskim trenerom Ronaldom Koemanom. Nizozemac od prvoga dana nije volio Pjanića niti njegov stil igre, a odnos se dodatno pogoršao nakon što se bh. reprezentativac javno požalio da je nezadovoljan prilikama koje dobija u Barci.

Čelnicima Barcelone je jasno da Nizozemac ni ove sezone neće ozbiljno računati na Pjanića te da bi najbolje rješenje bilo da Miralem napusti klub.

Tako je uprava Barcelone ponudila Pjaniću određenu kompenzaciju za prijevremeni raskid ugovora, čime bi bh. reprezentativac postao slobodan igrač, dobio odreženu svotu novca za raskid i mogao bi bez odštete pronaći novi klub.

Ukoliko Pjanić ne prihvati ovu ponudu, ostat će u Barci do kraja ugovora i za to vrijeme zaraditi 25 miliona eura, no vrlo je vjerovatno da tokom tog vremena neće puno igrati.

Barca je sličnu ponudu poslala Samuelu Umtitiju, no Francuz je odbio da raskine saradnju te će do kraja ugovora od Barcelone dobiti još 12 miliona eura. Moguće je da i Pjanić slično postupi, a moguće je i da se odluči na raskid saradnje kako bi se što lakše priključio Juventusu gdje bi ponovo radio sa svojim omiljenim trenerom.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime