Lee Roche debitovao je za Manchester United u Ligi prvaka kao 22-godišnjak, ali je karijeru okončao već sa 27 godina i danas radi kao vodoinstalter, tvrdeći da ne žali ni za čim.

Osamnaesti mart 2003. godine bio je poseban za Leeja Rochea. Talentovani desni bek debitovao je u Ligi prvaka za Manchester United na meču protiv Deportiva na Riazoru, koji je slavio 2:0.

Roche je tada nastupio u ekipi za koju su, između ostalih, igrali Ricardo, O’Shea, Blanc, Fletcher, Butt, Giggs, Forlan, a sada, 18 godina kasnije, Roche radi na unutrašnjim hidroizolacijama i kvalificirani je vodoinstalater.

“Ne žalim ni za čim. Utakmica protiv Deportiva bila je treća s prvom ekipom Manchestera, budući da sam već igrao u Premier ligi protiv Newcastlea i u Kup utakmici protiv Arsenala”, kazao je Roche za Planet Football.

Utakmica s Deportivom bila je njegova posljednja za Crvene đavole, a potom je igrao za Burnley, Wrexham i Droylsden, gdje se u 27. godini oprostio od aktivnog igranja nogometa.

“Jedino što bih želio naglasiti je da sam u Unitedu bio vrlo tih, možda sam se trebao više družiti s momcima. Otišao bih ravno kući nakon treninga kako bih se družio sa svojom grupom prijatelja. Sada kada se osvrnem na saigrače poput Johna O’Shea i Darrena Fletchera, mislim da sam trebao biti više poput njih. Da sam izlazio i družio se, mislim da bih s Unitedom prošao bolje”, smatra Roche.

Sada ga možete vidjeti na ulici kako radi na gradilištu sa svojom firmom i priznaje da ga kolege podsjećaju na njegovo vrijeme u Manchesteru.

“Na gradilištu su me neke kolege pitale za United i kako sam stigao ovdje, ali svakako neću vikati s krovova da sam igrao za Manchester”, kazao je Roche.

(klix.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime