Miralem Pjanić je govorio o utakmici s Francuskom, ali i govorio o jubilarnom 100. meču u dresu bh. reprezentacije.

“Očekuje nas teška utakmica. Čeka nas favorit grupe i svjetski prvak. Mi smo spremni, znamo otprilike kako ćemo i šta ćemo. Neće biti lako, ali bit će sigurno prilika u ofanzivnom dijelu i morat ćemo da ih iskoristimo u jednoj ovakvoj utakmici. Nazad se moramo dobro postaviti, moramo svih 90 minuta da se borimo jedan za drugog. Ne smijemo im dati previše lopti niti to da oni stalno kontrolišu. Moramo biti sigurni u sebe. U fudbalu je sve moguće, moraju nas poštovati”, rekao je Pjanić.

Rano ste otišli odavde, odigrali ste u Luksemburgu, igrali ste i u Francuskoj. Šta za vas predstavlja igranje u dresu BiH? Sutra igrate 100. utakmcicu…

“Nešto važno i značajno za mene. Sutra će moj san postati stvarnost. Kada sam imao 10 godina, hiljadu kilometara sam se vozio da gledam na Koševu naš tim. Htio sam da gledam šane idole i da igram. Želim da ljudi ponosni budu na to. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Mogao bih puno pričati o tome, ali nadam se da će i u budućnosti naša zemlja imati puno pozitivnih trenutaka”.

Kakve uspomene nosite s meča s Francuskom koji je završen bez pobjednika (1:1) i može li se sto sutra ponoviti?

“Bio je i Rahimić sa mnom tada. To je bila dobra ekipa, a bila je i jaka reprezentacija Francuske. Tada smo bili dobri, a primili smo gol iz penala. Bili smo razočarani i tužni. Svaka utakmica je drugačija, ali igrati sa šampionima svijeta je nešto posebno. Ipak, ovo je fudbalska utakmica i nastojat ćemo da dovedemo u opasnost francusku ekipu. Potrudit ćemo se da postignemo dobar rezultat”.

Susret BiH – Francuska igra se sutra od 20:45 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime