Fudbalski klub Borac kažnjen je sa 3.500 KM zbog incidenata koji su navijači ovog kluba izazvali na meču 5. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, piše Faktor.

Prvak BiH poražen je od Zrinjskog sa 1:5, a osim što je ostao bez bodova, kažnjen je i novčano zbog divljanja navijača.

Lešinari su u nekoliko navrata koristili pirotehniku, a u jednom trenutku utakmica je i prekinuta zbog ubacivanja baklji u teren (prekid trajao nekoliko minuta).

Uz to, navijači Borca su u finišu utakmice skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (skandiranje je trajalo duže od 30 sekundi i čulo se u TV prijenosu), što je evidentirao i Goran Mikanović, delegat utakmice.

“Borac je kažnjen sa 3.500 KM zbog loše organizacije utakmice i zbog toga što su navijači koristili pirotehniku”, kazao je za Faktor Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na pitanje da li je Borac kažnjen i zbog skandiranju Mladićevog imena, diplomatski je odgovorio da klub “ne može utjecati na skandiranje navijača”, naglasivši kako je izrečena jedinstvena kazna (udruženi svi “prekršaji”?).

Također, dodao je kako su kažnjeni i Velež, te Sloboda, “jer su bez saglasnosti Saveza istakli transparent vezan za “Incijativu 4R”.

Za detaljnije informacije o kazni za Borac i ostale klubove i pojedince, Kosorić nas je uputio na administraciju NSBiH, gdje su nam pojasnili kako “nemaju vremena da objavljuju te informacije i da će odluke Disciplinske komisije NSBiH biti objelodanjene narednog petka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here