trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Član američke olimpijske reprezentacije u mačevanju Alen Hadžić (29) nedavno je dospio u centar pažnje jer su ga tri žene optužile za seksualno zlostavljanje.

On je suspendovan u junu zbog dešavanja između 2013. i 2015. godine, ali je na kraju ipak dobio pravo nastupa u Tokiju pošto je sudija prošlog mjeseca ukinuo suspenziju.

“Nikad nisu pitali za moju stranu priče. Nikad nisu tražili dokaz ili kako sam se ja osjećao”, rekao je Hadžić za USA Today Sports.

A tokom Igara doživio je pravo poniženje pošto je za vrijeme nastupa s Japanom Hadžić nosio crnu masku, a njegove kolege roze maske kao znak podrške za žrtve seksualnog zlostavljanja.

“Pomislio sam da bi bilo ludo da ja samo budem sa crnom maskom, pitao sam ih imaju li još jednu rozu, svi su rekli: ‘Oh, ne.’”

“Tek kad sam vidio tu fotografiju shvatio sam šta se dešava”, kazao je Hadžić koji je nakon toga porazgovarao sa Jakeom Hoyleom i Yeisserom Ramirezom, dok mu je McDowald utekao.

“Rekao sam Hoyleu da me sramota što sam mu kolega, da me bilo sramota što sam stajao pored njega, dok sam Ramireza ‘sažvakao’ s porukom da nije bilo u redu to što su uradili.”

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here