Ekipa Barcelone silno želi da se riješi reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Katalonski mediji svakodnevno pišu da bi iskusni vezni fudbaler karijeru mogao nastaviti u redovima torinskog Juventusa, odakle je prošlog ljeta i stigao u Barcelonu.

Međutim, Juventus za sada ne žuri sa angažovanjem Pjanića. Njima je glavna meta Manuel Locatelli i pregovori se trenutno vrše samo sa ovim igračem.

Dok bh. veznjak čeka šta će se desiti sa ponudom Juventusa, gdje silno želi da se vrati, Barceloni njegov ostanak donosi ozbiljne troškove na dnevnom nivou.

Kako navodi španski list AS, Barcelonu Miralem Pjanić dnevno košta 50.000 eura bruto, što je suvišan trošak za igrača koji nije u planovima Ronalda Koemana za novu sezonu.

Spreman je katalonski tim da besplatno pusti Pjanića u Juventus. Njegova plata od preko osam miliona eura neto godišnje je ogroman problem za klub koji je u ogromnim dugovanjima.

Veliki dio prvotimaca pristao je da smanji plate za novu sezonu, neki će završiti na transfer listi, gdje su pored Pjanića još imena poput Philippea Coutinha i Samuela Umtitija.

Pjanić je spreman pristati na smanjenje plate samo da bi se vratio u Juventus i vidjet ćemo u narednim danima hoće li do transfera eventualno i doći.

Pored Stare dame interes za 31-godišnjeg bh. fudbalera pokazuje još i aktuelni italijanski prvak Inter.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here