Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak otvara drugu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi će u prvoj utakmici igrati protiv selekcije Češke, a tri dana kasnije na programu je susret sa Bugarima u gostima.

Utakmica protiv Češke igra se u dvorani ‘Mirza Delibašić’, a danas je održana i press konferencija na kojoj se selektor Zmajeva Vedran Bosnić obratio prisutnim medijima.

Bosnić je otkrio da Musa želi nastupati za reprezentaciju, ali da ga koronavirus onemogućava u tome.

“Musa želi biti dio ekipe, ali je nažalost zaražen koronom i kao takav ne može napustiti Španiju. Danas i sutra će raditi testove i moguće da nam se pridruži, ali od ovih momaka koji su tu i koji će igrati, siguran sam da će dati sve od sebe”, rekao je Bosnić.

Selektor Zmajeva nije štedio komplimente na Čehe, ali je jasno podcrtao da je pobjeda imperativ.

“Veseli i Satoranski nisu tu, ali Češka je i bez njih dobra ekipa sastavljena od igrača koji su dugo zajedno. Trče dobro u tranziciji, svi šutiraju, jaki su, ali naš je cilj pobjeda”, ističe Bosnić.

Zmajevi će u ovoj utakmici imati i podršku publike, a u prodaju je pušteno 3500ulaznica, dok će njih 500 dobiti sponzori.

“Ovi momci su zaslužili pljesak publike i pomoć navijača u petak. Nadam se da će nam pomoći da pobijedimo i očekujem da na tribinama bude svih 4.000 navijača”, rekao je selektor Zmajeva.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here