France Football će Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2021. godini, dodijeliti 29. novembra. Prošle sedmice je objavljena lista od 30 kandidata, međutim samo njih nekoliko je u stvarnoj borbi za osvajanje prestižnog priznanja.

Prema L’Equipeau najviše šansi da osvoji Zlatnu loptu ima Karim Benzema koji igra fudbal života u 2021. godini. Nedavno je osvojio Ligu nacija, a niko ove sezone nije postigao više golova (10) i upisao veći broj asistencija (7) od napadača Reala.

I ugledni “Goal” je predstavio četiri kandidata koji se izdvajaju u utrci za Zlatnu loptu. To su Lionel Messi, Mohamed Salah, Robert Lewadowvski i Cristiano Ronaldo.

Prema mišljenjima posjetioca pomenutog medija, najviše šansi se daje Robertu Lewadowskom koji briljira u dresu bavarskog giganta.

Pored pomenutih imena u najužoj konkurenciji prema posljendnjim prognozama je i Jorginho. Sjajni veznjak je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka te evropski Superkup dok je s Italijanima bio prvak Evrope. Već je proglašen najboljim igračem po izboru UEFA-e.

Svakako će biti zanimljivo 29. novembra kada ćemo saznati osvajača ovog laskavog priznanja.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here