Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić povodom 26 rođendana ove fudbalske organizacije gostovao je na N1 televiziji.

Sofrenić je upitan i o aferi koju je otkrila N1 televizija i prepisci gdje jedan menadžer kupuje svom klijentu mjesto u reprezentaciji.

“Nisam upoznat sa pokretanjem istrage, ali generalno mislim da je vrijeme kada je ta medijska informacija ili kamnpanja bila u lošem trenutku. Mi smo tada imali bitnu utakmicu protiv Kazahstana, a tada se pojavljuju te informacije i dezinformacije, ja bih prije rekao dezinformacije. Vi znate da se da se poruka može namjestiti. Po meni je pogrešan koncept ako skrivate imena učesnika, a ne eksploatišete i proslijedite to onim organima koji to mogu riješiti.”, rekao je Sofrenić, a potom dodao:

“Svi igrači koji su u reprezentaciji imaju svoje menadžere. I sada je sve do savjesti i časnosti selektora, od najmlađih kategorija. Mi nemamo saznanja te vrste. Moguće da menadžeri pokušavaju na razne načine doći do mjesta u timu. Mi imamo probleme i sa roditeljima koji tako pokušavaju.”

Bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić je govoreći za N1 televiziju otkrio da su se za njegovo vrijeme selektoru slale ceduljice sa imenima igrača koji se moraju naći nacionalnom timu.

“Ne mogu da pričam o tom vremenu od prije 20 godina, ali znam koliko sam ja upućen u zadnjem madatu da sam često i vrlo užem krugu sa igračima i sa stručnim štabu. Ta vrsta nije bila ni u priči aktuelna, a ne da se desilo.”

Komentarisao je Sofrenić i objave na Twitteru nekadašnjeg reprezentativca Asmira Begovića u kojima je predsjednika Fudbalskog saveza Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“To nije nivo ličnosti poput Asmira Begovića. Po meni veći bi kredibiltet imaoda sa tim istupima nije išao u javnost. Ukoliko ima informacije trebao se obratiti određenim organima. Ja nisam za to da se prezentuje na taj način”. zaključio je Sofrenić.

(N1)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here