Edin Džeko (35) još uvijek ne zna za koji klub će igrati u sljedećoj sezoni.

Dijamant‘ je ugovorom vezan za Romu do ljeta sljedeće godine i nema ništa protiv toga da ga odradi do kraja, ali želi znati kakvu će mu ulogu namijeniti novi trener ‘Vučice‘ Jose Mourinho.

S druge strane, talijanski mediji pišu da je nekoliko klubova iz Turske pokazalo zanimanje za uslugama iskusnog napadača, ali to nije sve.

Navodno, bar tako tvrde pojedini talijanski mediji, i u Milanu traže napadača, a upravo bi Džeko mogao biti taj koji će u sljedećoj sezoni dijeliti minutažu sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Na San Siru su željeli Olivera Girouda, ali nakon što je francuski napadač odlučio ostati u Chelseaju i potpisao novi ugovor, okrenuli su se drugim rješenjima.

Alessandro Jacobone, jedan od osnivača Radio Rossonera, otkrio je da je sada Džeko na vrhu liste Milanovih želja, te da bi u nadolazećim danima po pitanju njegovog dolaska na San Siro puno toga trebalo biti jasnije.

Jacobone tvrdi da je Džeko spreman potpisati dvogodišnji ugovor i to za manju plaću od one koju trenutno prima u Romi. Razlog je, navodno, Džekina želja da na zalasku karijere zaigra u klubu za koji navija od djetinjstva.

(sportam.info)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here