Romin trener Jose Mourinho bio je gost komentator na engleskom The Sunu. Tu je analizirao predstojeće Europsko prvenstvo i otkrio da mu je Engleska prvi favorit za zlatnu medalju. U prvoj turi analizirao je glavne favorite i otočke reprezentacije.

Hrvatska je u skupini s Engleskom, Škotskom i Češkom.

Počeo je Portugalac s Engleskom.

“Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, nevjerojatni su. Zato Garethu Southgateu neće biti nimalo lako odabrati one koji će igrati. Pogledajte samo primjer desnih bočnih, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je biti izbornikom Engleske, zbog pritiska. No Southgate ima i odličnog pomoćnika u Steveu Hollandu pa sam uvjeren da će donijeti najbolje moguće odluke. Što se šansi tiče, grupni dio natjecanja je u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996., mora sad. Kad će ako ne sad?”

Mourinho o Škotskoj: Niko ih neće lako dobiti

O Škotskoj je rekao sljedeće:

“Momčad je prepuna igrača koji igraju važne uloge u Engleskoj. Kieran Tierney, Andy Robertson, Scott McTominay… Bolji su nego ikad u posljednjih 20 godina. Steve Clarke mi je bio pomoćnik u Chelseaju i zna sve što treba znati, a uz to unosi emociju u posao. Vjerujem u taj škotski duh, bit će opasni s kim god zaigrali. Iako ih ne vidim u polufinalu, ne vidim nikoga tko će ih lako pobijediti.”

Hrvatska Euro otvara protiv Engleske 13. lipnja na Wembleyju od 15 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime