Italijanski Corriere dello Sport donosi vijesti da je Roma spremna prodati odnosno razmijeniti Edina Džeku za igrača koji bi se uklapao u strategiju Josea Mourinha.

Naime, Corriere dello Sport piše da bi Roma vrlo rado prodala Džeku, ali bh. kapiten je sa 35. godina na leđima preskupo pojačanje za bilo koga. Stoga su u Vučici odlučili da pregovaraju sa Juventusom oko moguće razmjene igrača u koju bi bio uključen i Džeko.

Kako CdS piše, Džeko bi u toj razmjeni besplatno stigao u Juventus, a u suprotnom pravcu bi krenuo lijevi bek “Stare dame” Frabotta. Na ovaj način bi oba kluba profitirala, Roma bi se riješila Džekine plate od 7.5 miliona eura godišnje i dobila igrača kojeg će Jose Mourinho sasvim sigurno koristiti dok bi Juventus besplatno dobio vrhunskog napadača.

Juventusu nisi strane ovakve razmjene. Podsjetimo, upravo je Miralem Pjanić u jednoj takvoj razmjeni stigao u Barcelonu, dok je u Torino stigao Brazilac Arhtur Melo. Ostaje da vidimo da li će se ovi navodi italijanskog lista obistiniti. No, ako uzmemo u obzir da je Corriere dello Sport vrlo blizak Romi i uvijek dobro obavješten os situaciji u klubu, vrlo je moguće da će Džeko ovog ljeta završiti u Torinu.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here