Pomoćni trener u stručnom štabu A reprezentacije Elvir Rahimić (45) komentarisao je dosadašnje pripreme, rad na treninzima kao i očekivanja u meču protiv Crne Gore.

“Treninzi su standardni, ništa se nije promijenilo i držimo se plana. Hvala Bogu nema povrijeđenih, svi su zdravi, horni i nadamo se da će biti spremni za ove dvije utakmice. Kraj je sezone, neko je završio prije neko kasnije. Moramo ih sve dovesti na optimalnu fizičku kondiciju što je mnogo teško jer su svi došli u različitoj fizičkoj formi. Mnogo su važne utakmice bez obzira što su prijateljske. Svaka utakmica za reprezentaciju je važna kao da je odlučujuća, kazao je Elvir Rahimić za zvaničnu stranici NS/FS BiH.

Nekedašnji reprezentativac kaže kako je Crna Gora opasna ekipa koja će također igrati na pobjedu.

“Nezgodni su, imaju dosta dobrih igrača, neki neće doći, ali ekipa koja traži svoju šansu i koja će isto gledati da pobijedi nas. Oni se spremaju za nas kao što se mi spremamo za njih. Ovo je jedan derbi, BiH i Crna Gora. Uvijek je interesantno pobijediti komšije, a mi ćemo sve uraditi da pobijedimo.”

“Imamo mnogo igrača, prijateljske utakmice i jesu za to da se vidi koliko ko može i da vidimo na koga možemo računati za utakmice u septembru. Takva je prilika da ih sve možemo vidjeti, nadam se da će da sve odrade na najbolji način, da pokažu šta mogu i da vidimo da na njih možemo računati u budućnosti”, kazao je Rahimić.

Elvir je zaposlen u Akademiji CSKA Moskva, a u svojoj igračkoj karijeri dres reprezentacije nosio je 40 puta.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here