Drugostepena komisija za licenciranje danas je ekipi Mladosti uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22.

Mladost je izborila opstanak nakon 33 kola, ali unatoč tome, ostaje bez Premijer lige. Prema tome, FK Radnik iz Bijeljine će umjesto Mladosti popuniti to mjesto naredne sezone.

U Doboju kod Kaknja su, blago rečeno, šokirani odlukom i još ne mogu da vjeruju da nisu dobili licencu. Prvi čovjek ovog tima, Mensur Mušija, govorio je za SportSport.ba.

“Ne znam odakle vam ta informacija, mi u klubu još ništa nismo dobili, ali zaista sam šokiran. Ne mogu da vjerujem”, rekao je Mušija na početku, pa je dodao:

“Ne vidim stvarno razlog zašto nismo dobili licencu. Ne znam šta je, ali ovdje nije fudbal u pitanju. Da mi je da vidim kakve to ugovore imaju Krupa, Radnik i ostali, pa kada mi nismo dobili licencu. Ako nije dovoljno što je grad spreman dati stadion i dogovor koji imamo, onda stvarno ne znam… Evo baš me zanima kakvo će biti njihovo obrazloženje takve odluke”.

Mušija je za kraj poručio da je spreman učiniti sve da se “pravda zadovolji”.

“Još uvijek čekam zvanično tu odluku, ali spreman sam da ih tužim. Ne može ovako da se završi. Stoposto treba da se promijeni ova odluka i da ostanemo u Premijer ligi. Nema šanse da budemo bez licence”, dodao je Mušija.

Mladost je 2015. godine izborila povijesni plasman u Premijer ligu BiH i od tada je bio stabilan član najvišeg ranga bh. nogometa.

Mladost je sezonu okončala na devetom mjestu s 30 bodova, ali s obzirom da nema licencu za nastup u Premijer ligi, narednu sezonu će ipak preseliti u niži rang, dok će njeno mjesto zauzeti ekipa Radnika, koja je sezonu završila na 11. mjestu sa 25 osvojenih bodova.

ada čekamo da NFSBiH zvanično potvrdi odluku koja je izazvala žestoke reakcije, naročito u Mladosti, te obrazloži zbog čega je ekipa iz Doboja kod Kaknja ostala bez licence.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, navodno je problem u stadionu. Onaj u Doboju kod Kaknja nije zadovljavao uslove za odigravanje mečeva Premijer lige, pa je Mladost prijavila Bilino polje za svoje domaće utakmice. Postignut je dogovor predsjednika Mladosti Mensura Mušpje sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, a navodno i neslužbeno, nije s NK Čelik. Prema ugovoru Čelika i Grada Zenice, Mladost je morala dobiti odobrenje Čelika. Takođe, Mladost je morala za odigravanje utakmica u Zenici dobiti i dozvolu NFSBiH. U principu, ugovor je da sve tri strane moraju biti složbe, ali Mladost je imala dogovor isključivo s Kasumovićem.

Osim toga, prošle je sedmice raskinut ugovor Mladosti i Saveza oko izgradnje reflektora, koji su jedan od uslova za igranje utakmica u narednoj sezoni Premijer lige.

Takve su neslužbene informacije, a znakovita je objava i prvog čovjeka Čelika na Facebooku. “Bilino polje je višenamjenski stadion u Zenici, u Bosni i Hercegovini. Koriste ga NK Čelik i bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija. Kapacitet stadiona je 15.292 mjesta”, napisao je Denis Mušović.

Status koji uveliko može da da odgovor na pitanje zašto ekipa Mladosti nije dobila licencu.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime