Nedavno smo objavili razgovor sa potencijalnim reprezentativcem BiH 26-godišnjim Kadirom Hodžićem koji vrlo uspješno nastupa u dresu švedskog prvoligaša Mjallbya, a kako je otkrio u razgovoru za naš portal želja mu je da zaigra u dresu Bosne i Hercegovine.

Život ovog sjajnog nogometaša nije pazio, već kao mala beba morao je zbog rata napustiti rodnu Srebrenicu, a od svoje šeste godine živi u Švedskoj.

“Rođen sam u sred rata 1994 godine u Malom Selu zedanjsko, 16 kilometera od Srebrenice. Agresija nad Srebrenicom teško je pala cijeloj mojoj porodici. Izgubio sam dosta rodbine bliske. Poslije pada Srebrenice dolazimo u Tuzlu na slobodnu teretoriju i tu počinjemo novi život u malom mjestu Bikodže, Ja i moja starija sestra imamo lijepe uspomene. Ona počinje svoje prve školske dane tu, a ja sam moje prve fudbalske korake počeo baš tu, na travnjaku pored kuće. Međutim moji roditelji odlučuju 2000. godine da napuste Bosnu i pokušaju novi i bolji život naći u Švedskoj. U Švedskoj počinje moje prvo upisivanje u fudbalski klub Tuna ekeby, 2004. selimo u Skene, grad Borås, gdje igra premierligaš IF Elfsborg, a sa 17. godina potpisujem moj prvo profesionalni ugovor. Te iste godine dobijem stipendiju kao najbolji sportista gimnazije”, otkrio je u razgovoru za bhlopta.com svoj životni put Kadir Hodžić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here