Fudbalerima  Veleža nedostaju još četiri boda kako bi ispunili svoj cilj ove sezone, a to je plasman u europska natjecanja. Izlazak na euro scenu Velež čeka više od 30 godina, a sada je momčad Feđe Dudića blizu toga. Najprije će ‘Rođeni’ na svom terenu dočekati momčad Mladena Žižovića Slobodu, a zatim će u posljednjem kolu u goste Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Velež je na dva boda ispred Zrinjskog i Širokog i u najboljoj je situaciji za Europu.

‘Arena Rođeni’ svakom danom poprima sve ljepši izgled, no radovi još uvijek traju. Direktor Veleža Džemil Šoše je za hercegovina.info otkrio ima li klub sve potrebe uvjete da se na njemu mogu odigravati europske utakmice.

“Kada se posljednji put radila kategorizacija rečeno nam je da nam nedostaju još neke sitnice koje moramo popraviti. Treba urediti novinarske lože, natkriti bočne kamere na stadionu, sanitet za navijače, doping soba, nekoliko mjesta za osobe s invaliditetom te zahod koji moramo napraviti na zapadnoj tribini. Mi smo sve to spremni uraditi u kratkom roku. Sada je samo pitanje hoće li nam komisija iz UEFE ponovno doći odraditi kategorizaciju”, kaže Šoše.

Troškovi tih radova nisu pretjerano veliki.

“Radi se o nekih 100.000 maraka. To nije neki veliki zalogaj. Radimo ovih dana na tome da privolimo UEFU da nam ponovno odradi kategorizaciju.”

Ako do toga ne dođe, Velež ima zamjensku opciju.

“Ukoliko se to dogodi i UEFA ne odradi novu kategorizaciju, utakmice bi u tom slučaju igrali u Širokom Brijegu. Klub s Pecare već nam je dao suglasnost za to”, ističe Šoše.

Zbog navijača bi u klubu željeli da se utakmice igraju u Mostaru.

“Ako se navijači vrate do tada onda bi nam puno značilo da igramo na svom stadionu iz više razloga. Ako bi se pak utakmice nastavile igrati pred praznim tribinama, onda nam je manje više svejedno hoće li to biti naš stadion ili ćemo igrati na Pecari”, zaključio je za Hercegovina.info direktor Veleža.

Uprava kluba spremna je ‘zasukati rukave’, ali prije svega Feđa Dudić i njegovi igrači moraju odraditi stvari na terenu. Prva prepreka im je Mladen Žižović i Sloboda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime