U okviru skauting odjela Akademije FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase s radom počinju četiri skauta koja će u narednom periodu vršiti selekciju mladih igrača na području Bosne i Hercegovine.

Almir Turković, bivši igrač koji je u bordo dresu upisao 112 nastupa postigavši 26 pogodaka do sada je u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo radio sa selekcijama uzrasta od 12 do 16 godina, a posljednju godinu proveo je kao trener U-16 selekcije koja je nastupala u Omladinskoj ligi Federacije.

Admir Hasančić, bivši nogometaš FK Sarajevo koji je odigrao 40 utakmica i postigao šest pogodaka, radi kao trener u Omladinskom pogonu FK Sarajevo, a istakao se uspjesima sa kadetskom selekcijom s kojom je u više navrata osvajao titule u Omladinskoj Premijer ligi. U narednom periodu Hasančić ostaje trener U-17 selekcije, a ujedno će biti zadužen i za selekciju mladih igrača.

Anes Kozić do sada je bio trener U-11 selekcije FK Sarajevo, a od naredne sezone bit će zadužen za selektiranje igrača na području Kantona Sarajevo.

Muhamed Plakalo bit će dio skauting tima za mlađe selekcije, odnosno U-12 i U-13.

Saradnjom s drugim klubovima i organizacijama poseban fokus bit će i na selekciji internacionalnih igrača, posebno na teritoriji Afrike. U narednom periodu planiran je nastavak velikog broja aktivnosti u cilju razvoja i afirmacije omladinskog nogometa. FK Sarajevo imenovao je koordinatora Omladinskih projekata Damira Pavlovića – poručuju iz kluba s Koševa.

(hayat.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here