Asmir Begović će, kao što se prethodnih dana i najavljivalo, karijeru nastaviti u Evertonu.

Ovaj, po svim izgledima, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, odlučio je napustiti Bournemouth nakon četiri godine i prihvatiti poziv Rafaela Beniteza, a večeras je i zvanično predstavljen na Goodisonu.

Na taj način Begović se vratio u engleski Premiership, a odmah nakon potpisa javio se za Reprezentacija.ba portal.

– Kako se osjećam? Huh, oduševljen sam, iskreno. O Evertonu kao klubu suvišno je bilo šta reći. Znao sam i ranije da je to veliki klub s tradicijom, ali njegovu veličinu tek sam osjetio sada kada sam ovdje. Prvi utisci su baš, baš pozitivni. Jedva čekam da krenem s radom, prva je reakcija Asmira Begovića.

Iako na Ostrvu kažu da će biti rezervna golmanu viceprvaka Evrope Jordanu Pickfordu, njemu ne nedostaje motiva.

– Tjerat ćemo jedan drugog da treniramo bolje i kvalitetnije. Bit će borba za mjesto među stativama. To je velikim klubovima normalna stvar, žele na svakoj poziciji da imaju po dva kvalitetna igrača, tako da… U cijeloj priči je na kraju najvažnije da klub bude uspješan i da svako pomogne onoliko koliko može. Ja od izazova nikada nisam bježao.

Nije tajna da je Begovićeva plata bila finansijski teret za Bournemouth.

– Iako sam na invidualnom planu bio uspješan, sa Bournemouthom na kraju nisam uspio da izborim taj povratak u Premier ligu. Na kraju finansijski mi određene stvari nisu odgovarale, bili smo iskreni od početka, a za obje strane kao najbolje rješenje došao je ovaj transfer. Sve se brzo desilo.

Nove saigrače je, kaže nam, već upoznao. Imao je u proteklom periodu još nekoliko ponuda.

– Bilo je nekoliko ponuda, ali na kraju kada podvučeš crtu i gledaš kompletnu sliku, odlazak u Everton je najbolja stvar. Genoa? Da, pisalo se u medijima i o odlasku u Italiju i bila je ta opcija, kao i još nekoliko klubova iz Engleske. Ali, ne razmišlja se mnogo kada te pozove trener poput Rafaela Beniteza, poručio je Begović.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here