Markus Rosenberg, menadžer bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića u razgovoru za Tuttomercatoweb je otkrio da je defanzivac Malmea vrlo blizu prelaska u Serie A.

Rosenberg je istakao kako je vodio pregovore sa nekoliko italijanskih i drugih klubova, ali da su dva kluba najrealnije opcije.

“Mogu potvrditi da smo pregovarali sa nekoliko italijanskih i drugih klubova, ali Atalanta i Napoli su najkonkretniji. Ne mogu reći ništa više jer nije ništa potpisano i sve je moguće”, rekao je Rosenberg i dodao:

“Italija je država sa vrhunskom fudbalskom kulturom što pokazuju njihovi posljednji rezultati, Anel sebe vidi u Seriji A, osjeća da je spreman, ali kao što sam već rekao sve se može promijeniti. Neću ići u detalje, Anel je veliki talenat koji još može rasti. Malmo nije postavio nikakvu cijenu za njega, sve ovisi o dogovoru dvije strane. Ukoliko prava ponuda dođe, dvije strane će se lako dogovoriti”.

Za kraj je istakao da je naš reprezentativac kvalitetan fudbaler, te da se traži dobar klub gdje će on imati mjesta za razvoj.

Interes velikih klubova je pokazao da je Anel jedan kvalitetan igrač koji još može napredovati. Osvojio je ligu u Švedskoj, bio najbolji defanzivac i najbolji mladi igrač, debitovao je za reprezentaciju BiH, igrao je protiv Kyliana Mbappea i Francuske, spreman je za sljedeći korak. Tražimo dobar klub koji će Anelu dati priliku da raste jer je pred njim zaista svjetla budućnost”, zaključio je njegov agent.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here