FK Borac je u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka poražen od Cluja u Rumuniji rezultatom 3:1.

Lošem rezultatu su kumovale velike greške u odbrani Banjalučana, a trener Borca Marko Maksimović je nakon utakmice priznao da je razlika u kvaliteti prevelika:

“Ono što danas definitivno nije bilo dobro je prvo poluvrijeme i taj neki odnos i pristup igri. U prvih 25 minuta možda su dva igrača zadovoljila osnovni kriterijum za ovaj nivo. To smo znali pred utakmicu. Presjekao nas je taj penal. S druge strane možda su porasli apetiti pa neko misli da može da pobijedi Kluž u Rumuniji. Drugo poluvrijeme i neke stvari I postignuti pogodak, Vranješ je imao priliku za 3:2. Sada oni dolaze kod nas, sada je jasnija slika i nama i njima, neke stvari su nam jasnije. Definitvno je mnogo brži fudbal nego što se igra kod nas. Kad kažem puno brži, trava je mnogo brža, nemamo priliku igrati kod nas na ovakvim terenima”, rekao je Maksimović poslije utakmice, prenosi Mondo.

“Prvo poluvrijeme je bilo loše, drugo je bilo dosta korektnije, ali to je taj nivo Lige šampiona. Ova ekipa će sigurno igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Ne opraštam se ja s ovim od takmičenjima, ali bi bilo ozbiljno iznenađenje da prođemo Cluj. Dat ćemo sve od sebe u revanšu ali mislim da je ozbiljna razlika u kvalitetu. Vidjeli ste i u najavi da se njihov trener žali da nema ekipu za Ligu šampiona, ako se on žali da nema ekipu za Ligu šampiona onda I mi moramo da budemo realni”, istakao je Maksimović. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here