Već neko vrijeme traje prepucavanje između trener Bayerna Hansija Flicka i sportskog direktora njemačkog velikana Hasana Salihamidžića.

Iako je sam Flick nedavno rekao kako je nesporazum koji je imao sa bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine i članom Izvršnog odbora Bayerna izglađen, čini se da je to daleko od istine.

Nakon svega u cijelu priču odlučio se umiješati i predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

Prvi čovjek Bavaraca rekao je kako sukob Flicka i Brace nije ni prvo, ali ni posljednje uzbuđenje koje se dešava u klubu, s obzirom na to da se svašta piše i svako tumači neke stvari onako kako želi.

– Obojica su vrlo sposobni ljudi koji imaju puno jako dobrih ideja. Ne moramo se uvijek svi oko svake stvari složiti, čak mislim da je to i dobro. Međutim, važno je da svi imamo zajednički cilj, a to je uspjeh Bayerna. U posljednjih 18 mjeseci njih dvojica su izgradili fantastičnu ekipu koja je osvojila šest naslova i igrala atraktivan fudbal. Očito je da stvari nisu tako loše. Ponavljam, ne želim da budu ljubavnici, ali ovo što rade je sramotno – rekao je Hainer.

Inicijalna kapsula za sukob bila je želja Flicka za većim ovlastima prilikom transfera, dok je Salihamidžić insistirao da on bude ključna osoba kada je riječ o transfer politici u najvećem njemačkom klubu.

(faktor.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime