Reprezentacija Engleske pobijedila je danas u Londonu Hrvatsku s 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Raheem Sterling u 57. minuti.

– Sedmicu dana trenirali smo da ne smijemo dopustiti ubacivanje Sterlinga ili Fodena u sredinu, gdje im Kejn prazni prostor. Radili smo na tome, ukazivali i, eto, dobili pogodak upravo na taj način – ljut je bio selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i dodao:

Čestitam Englezima na pobjedi, isto tako i našim igračima koji su dali koliko su mogli, jer bilo je teško vrijeme za igru. Znali smo da moramo izdržati pritisak prvih dvadesetak minuta i u tome smo uspjeli. Nakon toga smo uzeli kontrolu nad susretom, vratili se u igru. Nije bilo dovoljno, pogotovo ne prema naprijed. Pogodak smo primili iz pogreške i ljuti me što smo ga dobili baš na način na koji smo ukazivali da tako ne smijemo reagirati.

Ističe da nema mjesta pesimizmu i negativi.

– Ja sam pozitivan, pred nama su dvije utakmice i u njima moramo proći u drugu fazu – istakao je.

Ponovile su se stare slabosti „Vatrenih“ u odbrani i napadu. Vrijeme jeste bilo teško, međutim, Englezi su više trčali. Na njihovom kontu je oko 100 kilometara, na hrvatskom tek 96. I jedno i drugo je daleko od vrhunskih standarda…

– Nije to s naše strane bila razrađena igra niti nogomet kakav bismo htjeli, ali moramo imati u vidu da smo igrali protiv Engleske. Mene ohrabruje ovo što smo prikazali – rekao je Dalić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime