Još uvijek se ne zna da li kapiten reprezentacije BiH ostaje u Romi ili će napustiti klub. Novi trener Vučice Jose Mourinho navodno želi zadržati Džeku u ekipi. Problem je što Roma nastoji smanjiti Džekinu platu kako bi rasteretila svoj budžet, ali bh. reprezentativac na to ne pristaje.

Rimljani bi i rado prodali Džeku, ali je Edin jasno poručio da neće napustiti klub ukoliko budu tražili obeštećenje za njega.

Džekin je san oduvijek bio da nastupi u dresu Milana, kluba za koji je navijao od malena. Dijamant tu informaciju nije krio i više puta u novinama je jasno rekao da je oduvijek bio fan Milana.

Čini se da je Džeko tražio od Rome da ga puste besplatno upravo kako bi olakšao upravi Milana da ga dovede u svoje redove.

No, kako javlja Il Corriere dello Sport, Milan je postigao dogovor sa Olivierom Giroudom o dolasku u klub što automatski znači da Džeko više nije opcija za Rossonera.

Još uvijek postoji vrlo mala mogućnost da Giroud ne dodđe u Milan ukoliko Chelsea odbije da ga pusti besplatno, ali poznavajući odličan odnos dva kluba čini se da Giroud ipak dolazi.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here