Nakon remija (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u gostima kod Francuske, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Bilinom polju igra prijateljski susret sa selekcijom Kuvajta.

Duel sa Kuvajćanima bit će dobra prilika za selektora Ivaylo Peteva da da šansu igračima koji je nisu dobili na gostovanju kod aktuelnih svjetskih prvaka.

– Meni je jako bitno da igrači pokažu želju, borbu i jedinstvo. To će biti osnov za dobar rezultat, a to je želja za pobjedom – kazao je Ivaylo Petev, te naglasio kako je ovo dobra prilika da se prekine dugi niz bez pobjede.

Dobra stvar za bugarskog stručnjaka je činjenica da je Miralem Pjanić pronašao novi klub.

– Sretan sam jer je našao klub. Izjavio sam i prije toga da on ne zaslužuje ono kako ga se tretiralo u Barceloni. Za njega je bitno da igra, kao i za nas. Siguran sam da će napravii dobar posao u klubu, ali i za reprezentaciji – rekao bh. selektor, te najavio kako Pjanić najvjerovatnije neće biti u konkurenciji za sutrašnji meč.

Bodom iz Strazbura ali i međusobnim remijem Kahazhstana i Ukrajine Zmajevi uopće nisu u tako lošoj situaciji u kvalifikacionoj grupi D, gdje nakon tri meča imaju dva boda. Naprotiv, najbolji fudbaleri naše zemlje su u situaciji da će konačni plasman zavisti od ishoda njihovih utakmica.

– Grupa je nezgodna, svako ima svoju šansu, sve ovisi o nama. Priliku koju imamo pokušatćemo iskoristiti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Pokušat ćemo da igramo sve bolje iz bolje iz utakmice u utakmicu. Atmosfera je dobra, vidjeli ste kako su ginuli jedan za drugoga – kazao je Petev, te dodao:

– Ponavljam se možda. Meni je bitno, s obzirom na igrače koje imamo, da imamo punu korist o njih. S obzirom na način na koji smo igrali, da su najveće šanse da nastavimo ovako.

Zbog povrede u duelu sa Francuzima nije igrao Rade Krunić. Tokom meča na stadionu La Meinau povrijedili su se Sead Kolašinac i Mateo Sušić, dok je Amir Hadžiahmetović koji je žargonski rečeno “premjerio” teren u Strazburu zaradio drugi žuti karton, pa neće konkurisati za utakmicu sa Kazahstancima.

– Situacija je odlična trenutno, vjerovatno je došlo do zamora mišića prije Francuske. U dogovoru sa selektorom i medicinskim timom odlučili smo da preskočimo. Što se tiče Kazahstana, bit ću spreman sigurno, ali ćemo odluku za Kuvajt donijeti za večeras – rekao je veznjak Milana Rade Krunić, dodavši:

– Veći broj utakmica znači veće samopouzdanje i svakom igraču to je izuzetno bitno, pogotovo kada dođe na pripreme reprezentacije. Ipak, nekad je od svega toga važnije da smo svi zdravi.

Utakmica između BiH i Kuvajta igra se sutra na stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

(faktor.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime