Miralem Pjanić na svom se Instagramu oglasio neposredno nakon što je objavljeno da Ronald Koeman više nije trener Barcelone. Objavio je fotografiju sa samo jednom rečenicom.

“Treba znati kad pustiti govna da odu”, piše na slici zlatnim slovima, a nije teško pretpostaviti kako je poruka upućena upravo Koemanu, s kojim je Pjanić bio u jako lošim odnosima.

Podsjetimo, nakon što se nikako nije uspio nametnuti u Barceloni i opravdati transfer u vrijednosti od 60 miliona eura kojim se onamo preselio iz Juventusa, Miralem Pjanić proslijeđen je iz katalonskog kluba na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš.

Naš reprezentativac dao je intervju za turske medije nakon prelaska u Bešiktaš i objasnio je zašto nije uspio u Barceloni.

“Nisam se mogao naviknuti na situaciju koju sam imao prošle sezone. Nisam to želio. Ja sam igrač. Volim igrati nogomet i to me čini sretnim. Uvijek sam želio igrati za Barcelonu, ali nisam očekivao da će situacija postati toliko komplicirana”, opisao je Pjanić.

Odnos s Koemanom nije bio dobar

Dodao je da Koeman nikako nije razgovarao s njim, a to je ubijalo njegovo samopouzdanje.

“Došlo je do tačke kada sam počeo igrati manje i tada su stvari postale komplicirane. A kada bih igrao, bilo je teško fizički i mentalno jer to je ubijalo moje samopouzdanje, nisam imao komunikaciju s Koemanom. To je bilo čudno jer trener je onaj koji govori ko igra, a ko ne igra, ali postoje različiti načini kako to odraditi. Ja sam igrač koji može prihvatiti sve, ali uvijek volim da se stvari kažu licem u lice. Ispalo je kao da se ništa nije dogodilo i kao da je meni 15 godina”, rekao je veznjak reprezentacije BiH.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here